Δε ξέρω τι κόσμος μαζεύεται στο slant.co μακάρι να ήταν έτσι. Ίσως είναι έτσι ανάμεσα σε αυτούς που γνωρίζουν κάτι παραπάνω από τον μέσο όρο. 97% αυτών που ψηφίζουν παθιασμένα το systemd δεν έχουν χρησιμοποιήσει κάτι άλλο και δεν ξέρουν καν τι είναι και γιατί διαφέρει. Πιθανά να μην κατάλαβαν ποτέ (οι παλαιότεροι) την αλλαγή από upstart se systemd.
Είχε κάνει και το distrowatch γκάλοπ πριν 1-2 χρόνια για τα ινιτς και το s6 είχε μαζέψει πολύ κόσμο. Τα 4 πρώτα συνολικά ήταν 60% και το systemd είχε κοντά 30% αν θυμάμαι καλά, με το openrc πρώτο. Αυτό μου λέει ότι οι distrohoppers κατά μεγάλο ποσοστό σκυλοβαρέθηκαν να είναι σκλάβοι του gentoo όλη μέρα και ψάχνουν για κάτι ευκολότερο. Το 30% έχουν κάνει εγκατάσταση 45 συστημάτων debian για να δουν πιο έχει πιο ωραίο wallpaper.
Nα ομολογήσω κι εγώ το distrohopping μου, τελευταία είχα δοκιμάσει guix για να δω πως διάολο λειτουργεί ο καλός βοσκός..... δεν το περίμενα αυτό που είδα, τουλάχιστον όχι GNU. Σαν fork του android μου φάνηκε, ούτε /usr/bin ούτε /usr/lib .... και ήταν σαν να είχαν παρκάρει το mirror της Guix στο δίσκο μου. 7GB για το πιο απλό από τα desktops, κι αυτό μετά απο δουλειά να κόψω τον φραμπαλά. Δηλαδή το fedora-gnome είναι minimalist σύστημα μπροστά του. Το έσβησα πριν κοιτάξω καν το shepherd